شرکت طراحی سایت در تبریز

طراحی سایت در تبریز

شرکت طراحی سایت در تبریز

طراحی سایت در تبریز

شروع دندانپزشکی دیجیتال با اسکنر داخل دهانی، میلینگ و پرینتر دندانسازی بومی


در این مقاله به معرفی اسکنر های داخل دهانی ، میلینگ و پرینتر های سه بعدی برای ورود به دنداپزشکی دیجیتال میپردازیم

تهران-ایسنا- به گزارش سایت پیکسدنت، دندانپزشکی دیجیتال (Digital Dentistry) به معنی استفاده از فناوری های دیجیتال جهت درمان های مختلف دندانپزشکی است  در دندانپزشکی سنتی، به دلیل استفاده از ابزار مکانیکی به صورت دستی و انسانی، امکان بروز خطاهای انسانی بسیار زیاد است، اما در دندانپزشکی دیجیتال، دقت کار بسیار بالاست. در دندانپزشکی دیجیتال به دلیل امکان تهیه تصاویر سه بعدی از دهان و فک بیمار، پیش بینی پروسه درمان و حتی پیش بینی نتیجه، پیش از شروع کار فراهم است. علاوه بر این با استفاده از این تصاویر سه بعدی امکان طراحی انواع روکش و لمینت سرامیکی یا ونیر کامپوزیتی، بدون نیاز به قالب گیری مانند آنچه در روش های سنتی انجام می شد، فراهم است. با استفاده از این تصاویر سه بعدی تشخیص مشکلات دهان و دندان و فک دقیق تر شده و در نتیجه انتخاب پروسه درمانی مناسب بیمار نیز دقیق و بهینه است و کارایی بیشتری دارد.

در دندانپزشکی دیجیتال دقت و کیفیت بالای کار موجب افزایش سرعت کار و کاهش دوره درمان می شود. علاوه بر این کیفیت و طول عمر نتایج کار بیشتر خواهد بود. دردی که بیمار تجربه می کند به دلیل سرعت و دقت بالای کار، در فرآیندهای دیجیتال کمتر است، در نتیجه بیمار اضطراب کمتری را تجربه می کند. همچنین به دلیل قابلیت پیش بینی و بررسی نتیجه پیش از درمان، بیمار با رضایت خاطر بیشتری تن به درمان می دهد. 

شما برای شروع یک روند دیجیتال در پرکتیس های روزانه خود در مطب نیاز به تجهیزات دیجیتال دارید که می شود آنها را در سه لاین تقسیم بندی کرد :

  • اسکنر داخل دهانی یا اسکنر رومیزی دندانسازی
  • میلینگ دندانسازی
  • پرینتر دندانسازی 

اسکنر های داخل دهانی 

اسکنرهای دیجیتال داخل دهانی به یک روند رایج در صنعت دندانپزشکی تبدیل شده اند و روز به روز محبوبیت آنها بیشتر می شود. اما اسکنر داخل دهانی دقیقا چیست؟ در اینجا نگاهی دقیق‌تر به این ابزار باورنکردنی می‌اندازیم که تجربه اسکن را برای پزشکان و بیماران به سطح کاملاً جدیدی ارتقا داده است.

اسکنر داخل دهانی یک دستگاه دیجیتالی است که برای ایجاد ارتباط مستقیم انتقال تصاویر دیجیتالی از داخل دهان به صفحه نمایش استفاده می شود. منبع نور از اسکنر بر روی اشیاء اسکن شده مانند فک، لثه و  دندان های بیمار پخش می شود و سپس یک مدل سه بعدی پردازش شده توسط نرم افزار اسکنر به صورت زنده (Real-time) بر روی مانیتور نمایش داده می شود. این دستگاه جزئیات دقیقی از بافت های سخت و نرم واقع در ناحیه دهان را از طریق تصاویر با کیفیت بالا ارائه می دهد. مدت زمان اسکن ساختارهای داخل دهانی با پرتوهای نور (نور مرئی/لیزر) روی صندلی یا یونیت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه است. این دستگاه ها شامل یک هندپیس سیمی یا بی سیم ، متصل به یک سیستم کامپیوتری با مانیتور هستند.

شروع دندانپزشکی دیجیتال با اسکنر داخل دهانی، میلینگ و پرینتر دندانسازی بومی

میلینگ دندانسازی

پس از انجام اسکن سه‌بعدی و طراحی دندان، لمینت و غیره دستور ساخت به دستگاهی به نام میلینگ داده می‌شود. دستگاه میلینگ یکی از جالب‌ترین تجهیزات دندانپزشکی دیجیتال به شمار می‌رود. این دستگاه در حقیقت یک ربات تمام‌اتوماتیک تراش دهنده روکش و لمینت های سرامیکی و از جنس زیرکونیا است که در عمل نیاز به لابراتوارهای دندان‌پزشکی را برای ساخت روکش‌های متکی بر دندان و یا متکی بر ایمپلنت از بین می‌برد. این دستگاه یک سری خشاب دارد که می‌توان در آن واحد ۸ بلوک در آن قرار داد. جالب است بدانید که دستگاه در کمتر از ۱ ساعت ساخت روکش دندان را به بهترین وجه ممکن می‌سازد.

پرینتر سه بعدی دندانسازی

در دنیای امروز طبق آمار بیش از ۸۰% فعالیت بشر به طور مستقیم یا غیر مستقیم با استفاده از روش‌های دیجیتالی، سرعت قابل توجهی گرفته است. یکی از فعالیت‌هایی که تحول شگرفی را بواسطه الکترونیک و دیجیتال تجربه کرده است، علم پزشکی و امور مربوط به دندانپزشکی و دندانسازی است. دندانپزشکی و دندانسازی، بواسطه استفاده از دستگاه‌های CAD/CAM، بیشترین رشد را در این بین به خود دیده است. سیستم CAD/CAM نیز شاخه‌های متعددی دارد که پرینتر سه بعدی رزینی (۳D Printer) به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های CAM، قدرتمندترین و وسیعترین کاربردها را در زمینه دندانپزشکی و دندانسازی دارد.

رزین پرینتر سه بعدی از خانواده رزین های حساس به نور و رزین های سنتر شده می باشد که در انواع گوناگون برای پرینتر سه بعدی رزینی استفاده می شود. رزین ریخته گری ، رزین دندانسازی ، رزین انعطاف پذیر و رزین استاندارد از انواع رزین پرینتر سه بعدی می باشد. رزین های پرینتر سه بعدی در طول موج های ۳۸۵نانومتر تا ۴۰۵نانومتر تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. در تکنولوژی های مختلف DLP و SLA و LCD مورد استفاده قرار می گیرند.

شروع دندانپزشکی دیجیتال با اسکنر داخل دهانی، میلینگ و پرینتر دندانسازی بومی

شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان

به عنوان اولین و تنها تولید کننده سیستم های میلینگ ۴ و ۵ محوره دنتال درکشور ایران با بیش از ۱۵ سال سابقه و ۲۳ سال تجربه در زمینه میلینگ توانسته است دستگاههایی با فاکتور های فنی و کیفی قابل قبول را طراحی، ساخت و راهی بازار نماید. اکنون بیش از ۱۴۰ دستگاه میلینگ این شرکت در بازار با برند PIXDENT وجود دارد پا به پای برند های معتبر غربی که مشغول کار می باشد.